lørdag 4. august 2007

Olavsfestdagene i Trondheim

Nå har vi vært en tur nede i byen for å få med oss litt av Olavsfestdagene. Det var ikke så veldig innbydende med tanke på været som har vært i dag, men med regtøy og paraply i sekken satte vi nesa på tur mot sentrum for å få med oss noe av folkelivet der nede. Rettere sagt, så dro vi ikke direkte ned til sentrum da, vi måtte jo innom El-kjøp på Leangen og kjøpe ny hårføner da min gamle føner har blitt syk og gått rett i søpla!! Jonathan mente at å handle ny føner bare var noe tull, men han forstår vel seg ikke så godt på slike damegreier... Egentlig er jo det litt rart, for han har jo vokst opp med nesten bare damer rundt seg ;) Men så lenge han slapp å være med inn på butikken og heller kunne sitte i bilen og høre på den nye cd`en av SkrimmeSkrammel gikk det da likevel greit! Hår-hjelperen ble innkjøpt og vi dro til byen. :)

Etter mye leting for å finne parkering, stakk vi innom Ane for å levere tilbake hennes hårføner (hun har foressten klippa seg ganske kort og er visst misfornøyd med det..). Hun var ikke hjemme, men det var den ene samboeren så vi gikk bare opp de 67 tappetrinnene eller hva det nå er og la føneren framfor døra før vi dro igjen.


Borggården var neste stoppeplass. Der var det mange boder med forskjellig ting og tang (les: my skrot etter min mening). Når jeg tenker meg om var det vel en god del mindre salgsboder enn i fjor. Men vi fikk kjøpt vaffel, og da var jo Jonathan fornøyd!!!

Etter at vaffelplata var inntatt sto steinhugging for tur. Da var det på med vernebrillene og så var det bare å sette igang! Dette va veldig populært for de minste besøkende! Og etter som været ikke var så bra, slapp barna å stå i kø. Noen fordeler er det iallefall med dårlig vær...



Da klokken nærmet seg 17.00 dro vi på ridderturnering. Der skulle vi møte Martin og Nicolay fra barnehagen, og mødrene deres. Vi var der ganske tidlig og fikk derfor plass på første rad. Da riddertureringen startet skulle alle ridderne finne seg hver sin unge "mø" blandt det kvinnelige publikummet, og da bestemte den ene ridderen seg for at Veronica, mammaen til Martin, skulle være hans vakre jomfru!!! Dermed fikk hun komme frem og sitte ved siden av "kongen og dronningen", og ble vartet opp med kappe og "vin". Det toppet seg da hennes ridder vant turneringen og hun måtte komme frem og sitte på hesten hans og ri æresrunden!! Vi på tribunen syntes dette var helt topp!!! En morsom dag!

Nå står pizza og tv for tur, blir en rolig kveld dette. Når Jonathan har lagt seg er planen å se film.., hvis jeg ikke sovner før den tid da! :)


Ingen kommentarer: